Taxatierapport woning nodig?

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin u de waarde van uw woning moet weten. Bij aan- of verkoop van een woning is dit uiteraard het geval, maar ook bij bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering heeft u uw woningwaarde nodig. De woningwaarde wordt door een taxateur vastgesteld en verwerkt in een taxatierapport. Op deze pagina leest u welke soorten rapporten er zijn en wat er in een taxatierapport vermeld wordt. 

Twee soorten taxatierapport

We maken onderscheid tussen een standaard- en een gevalideerd taxatierapport. 

Standaard taxatierapport

Een standaard taxatierapport wordt gebruikt bij het afsluiten van een verzekering, het verdelen van bezittingen of het inschatten van de woningwaarde bij verkoop van uw woning. Een standaard taxatierapport wordt niet gevalideerd door het NWWI of een ander validatie-instituut.

Gevalideerd taxatierapport

Bij aankoop van een woning heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Uw hypotheekverstrekker eist een gevalideerd taxatierapport om er zeker van te zijn dat het rapport aan hun richtlijnen voldoet. Een gevalideerd taxatierapport van Taxatie Hoeksche Waard - Makelaarshuis voldoet altijd aan de richtlijnen van uw geldverstrekker. 

Wat staat er in het taxatierapport?

Een taxatierapport bestaat altijd uit meerdere onderdelen die samen de woningwaarde bepalen. Daarnaast vindt u informatie uit het kadaster en een uittreksel van de kadastrale kaart in uw taxatierapport. De volgende onderdelen komt u tegen in het taxatierapport:

Taxatierapport aanvragen